Karbon ısıtıcı film yani KARBON FİLM nedir?

Gümüş ve karbon taneciklerinin iki polietilen tabaka arasına lamine edilmesi suretiyle 1mm ‘den daha ince formda olan ve elektrik enerjisini ısı enerjisine çeviren yapıdır. Karbon film ile ısıtma; rezistans ya da tel ile değil karbon tanecikleriyle oluşan UZAK KIZIL ÖTESİ ışınlarla gerçekleşir.

Sarfiyatı çok mu? Kaç lira elektrik faturası öderim?

Zemin ısıtmasında kullandığımız standart ürün metresinde saatte 180W güç tüketir. (Bunun dışında farklı güçte KARBON FİLM seçenekleri de mevcuttur.) Ortalama 30 metre KARBON FİLM serilen bir ortamda tam güç çalışmada saatte 5.4 kW enerji sarfıyatı olur. Termostatlı sistemlerde enerji kesintili olarak kullanılacağından bu oran düşecektir. Ancak kati bir rakam verilemez çünkü ödeyeceğiniz fatura dışarıya kaçan ısıya göre değişir. Bunu ancak sizinle aynı şartlarda bulunan komşularınızla kıyaslayabilirsiniz. Mevcut şartlarda en ucuz ısı kaynağı doğalgazdır buna rağmen KARBON FİLM doğalgaz ile rekabet edebiliyor ama nasıl? Standart ısıtma sistemlerine kıyasla KARBON FİLM ile ısıtmanın 4 önemli avantajı vardır.

Isıtma sistemlerinde ısıya dönüşen enerji bacadan dışarı alıtır. Bu sistemde baca kaçağı yoktur. Isı tümüyle evde kalır.

Yerden ısıtma yaparken daha az enerjiye ihtiyaç duyulur. Isınan hava yükseldiği için sıcak hava perdesinin içerisinde kalırız. Bu da hissedilen ısı miktarında önemli bir etkendir.

Isı ayarı her odaya ayrı yapılabilir gün içerisinde kullanılmayan odalar az derecede tutularak sarfiyattan tasarruf sağlanır.

Hızlı ısıtma yapar. Kalorifer petekli sistemler gibi tüm gün çalışmak zorunda değildir. Açıldıktan yaklaşık 3 dk. sonra halıyı, 5 dk. sonra laminat parkeyi, 10 dk. sonrasında ise taş döşemeyi ısıtır.

Bu avantajların sayesinde KARBON FİLM ödenecek fatura bedelini rakibi doğalgazlı petekli sistemlerin yarısından da az çalışarak yakın bir bedelde yerden ısıtma konforunu sağlar.

Fabrikada ısıtma yapabilir miyim?

İşçiler hat halinde çalışıyor veya fazla yer değiştirmiyorlarsa, sadece onların durduğu alanı ısıtmak çok ekonomik olur. Makina ve işçi yerleşimine göre parke altı kısmi döşeme yapılabilir. 40*60 cm boyutlarında hazırlanacak ürün temini tüm problemi çözebilir. Eğer bu ölçü yeterliyse her kişiye birer tane alınabilir. Bu ürünün toplam gücü 50W’ dır.

Fabrika ortam sıcaklığı 10-12 C bile olsa, işçilerin durduğu hat altındaki ısıtıcılar üzerinde duranları rahat ettirecek derecede ısıtır.

Bu durumda geniş fabrika ortamını değil, sadece çalışanları ısıtırsınız.

Örneğin 100 kişinin çalıştığı bir imalathanede ısıtma tesisatı döşenmeden, her bir çalışanın ayak altına konacak sıcak tahta günde 10 saat kullanılsa:

100 kişi x 50 W x 10 saat x 30 gün = 1.500 kWh = ~450 YTL aylık elektrik faturası ödenir.

100 kişilik bir fabrikada, bu fiyata hiç bir ısıtma sistemi ile konforlu bir ısınma sağlanamaz. Özellikle yüksek tavanlı fabrikalarda yerden ısıtma sistemleri rakipsizdir.

Elektrik kaçağı riski var mı? Ya evimi su basarsa?

Ürünlerimiz normal şartlarda standart olarak yanmaya ve elektrik çarpmasına karşı garantilidir. Elektrik bağlantılarının tümünde, kablolar ısıtıcı üzerinde bulunan bakır hatlara lehimle sabitlenmekte ve üstü kauçuklu kontak bandı ve PVC yanmaz bant ile kapatılmaktadır. Normal şartlarda, ısıtma zeminin altında dış etkenlerden de izole olacağı için, kablo bağlantısının kendi kendine kopması veya bozulması mümkün değildir. Kablo girişleri su geçirmez ve son derecede güvenlidir. Bu nedenle üstüne su sıçramasından veya bir defa su basmasından etkilenmeyeceği düşünülmektedir. Milyonda bir ihtimal küçük bir kaçak olması durumunda ısıtıcının bağlı olduğu termostat veya kontrol panosu devreyi anında keser. Su basması durumunda en yakın yetkili bayi çağırılmalı ve ısıtıcılar, bağlantı noktaları ve tesisat yetkili tarafından incelenmelidir. Su basması halinde döşeme muhtemelen bozulmuş olacaktır. Bu durumda halı veya parkeler kaldırılır, teknik elemanlarımız kontrolünde ısıtıcılar açılarak zeminin kurutulması hızlandırılır. Teknik olarak onay verildikten sonra, döşeme tekrar kapatılabilir. Bütün elektrikli ısıtıcılar kadar elektrik riski taşır. En büyük önlem binaya kaçak akım rölesi taktırmaktır.Bu durumda en küçük bir risk kalmamaktadır.

Evimin tamamına uygulatırsam elektrik tesisatım yeterli olur mu?

Ortalama bir eve yaklaşık 80 mt ısıtıcı döşendiği düşünülürse, sistemin toplam kurulu gücü 14.40 kW olur. Buzdolabı, aydınlatma yanında arada bir kullanılan çamaşır ve bulaşık makinaları, ütü, fırın vb. dikkate alınırsa, zaten ortalama 5-6 kW güce evin ihtiyacı vardır. Bu nedenle, tüm ısıtıcıların aynı anda çalışmaması gerekir. Kullanmakta olduğumuz dağıtım panoları:

  1. Kendisine verilen gücü dağıtır, ayarına göre en soğuk ısıtıcıları çalıştırır. Panoya ne kadar güç verildiyse o kadarını kullanır.
  2. Sigorta vazifesi görür.
  3. Dijital termostat vazifesi yapar, sıcaklık ayarları yapılabilir.

Eski evlerin elektrik tesisatında revizyon yapmak gerekebilir. Günümüzde yapılan evlerin elektrik tesisatları bu sistemi kaldıracak güçtedir. Yalıtımı iyi yapılmış evlerde daha az güç gerekir.   Firmamızın teklif mektubundaki güce göre uzman elektrikçinizin evin tesisatını kontrol etmesi gerekir. Verilen gücü kaldırıyorsa sistem kurulmalıdır, eğer güç için yeterli besleme yoksa elektrik sisteminde tadilat yapılması gerekir.  Yeni yapılan binaların çoğunluğunda elektrik beslemesi trifaze ve yeterli gücü karşılayacak özelliklerde olmaktadır. Eski binalarda karbon ısıtma filmlerini uygulamak besleme yetersizliği nedeniyle daha zor olmaktadır. Bu durumda bazı odalara zemin ısıtma uygulanabilmektedir.

Güvenli kullanım için nelere dikkat etmeliyim?

KARBON FİLM halı ile üzeri kapatılmadan kullanılmamalıdır. Dış etkenlere açık olması hem güvenlik açısından hem de ürün ömrü bakımından sakıncalıdır. Ayrıca üzerine ağır cisim koyulmaması gerekir aksi taktirde bölgesel ısıtma problemleri olabilir. Kesinlikle enerji kontrol cihazlarıyla (Termostat, dimmer vb.) birlikte kullanılmalıdır. Devrede kaçak akım sigortası olmalıdır. Neticede elektrikle çalışan bir sistem olduğu için dikkatli kullanılmalıdır.

Open chat
Merhaba , size nasıl yardımcı olabiliriz ?